Robert Beranek

mgr inż. Jadwiga Powierża;

Dyplomowany Dietetyk Chorób Wewnętrznych i Metabolicznych, Edukator Żywieniowy

Dyplomowana specjalistka do spraw żywienia i dietetyki,

absolwentka SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz studiów podyplomowych na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietoterapia w chorobach wewnętrznych i metabolicznych.

Na codzień zajmuje się układaniem spersonalizowanych diet, dostosowanych do potrzeb i upodobań Pacjentów, prowadzi konsultacje i prelekcje żywieniowe skierowane do osób zmagających się z licznymi problemami natury żywieniowej i zdrowotnej.

W wolnym czasie chętnie uczestniczy w konferencjach, kongresach i szkoleniach poświęconych zagadnieniom dotyczącym żywienia – profilaktyki żywieniowej oraz dietetycznego wspomagania leczenia licznych jednostek chorobowych.

 

.

Wykształcenie:

– absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, studia podyplomowe Dietoterapia w chorobach wewnętrznych i metabolicznych

– studia inżynierskie i magisterskie SGGW, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

 

Kursy Podyplomowe:

 

  •  Żywienie kliniczne w onkologii

  •  Znaczenie prawidłowej mikroflory przewodu pokarmowego

  •  Autoimmunologia-aktualne podejście do leczenia chorób z autoagresji

  •  Jak emocje wpływają na żywienie-najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej

  •  ABC Dietetyki Klinicznej -dietoterapia w chorobach tarczycy

  •  udział w I-VIII ogólnopolskiej konferencji Dietetyki każda zakończona testem i certyfikatem

  •  Żywienie dziecka wczoraj i dziś

  •  Diagnostyka i Dietoterapia Zaburzeń gospodarki hormonalnej

  •  Jak wprowadzać dzieciom zdrowe posiłki do menu-punkt widzenia praktyka

  •  Trudności i rozwiązania związane z żywieniem dzieci w wieku okołoprzedszkolnym

  •  Wyzwania dietetyki klinicznej w pediatrii

  •  Diety roślinne wady i zalety

  •  Dieta ketogeniczna od podstaw

Doświadczenie zawodowe:

– od 2014 do 2018 praktyka dietetyczna w Poradni „JS Rehabilitacja i Sport

– 2016 rok Staż w Centrum Onkologii w Warszawie – dietetyk

– od  2014 do teraz  liczne wykłady o tematyce żywieniowej, edukacyjne prowadzone dla dzieci przedszkolnych i szkolnych jak również dla seniorów we współpracy z Fundacją ART 

Kilka słów o Jadwidze:

Na co dzień zajmuje się układaniem spersonalizowanych planów żywieniowych, dostosowanych do potrzeb i upodobań pacjentów, prowadzę konsultacje i prelekcje żywieniowe skierowane do osób zmagających się z licznymi problemami natury żywieniowej i zdrowotnej.

W wolnym czasie chętnie uczestniczę w konferencjach, kongresach i szkoleniach poświęconych zagadnieniom dotyczącym żywienia – profilaktyki żywieniowej oraz dietetycznego wspomagania leczenia licznych jednostek chorobowych.

 

Praca dietetyka jest moją pasją, a każdy kolejny Pacjent, osobistym wyzwaniem, do którego zawsze podchodzę indywidualnie, uwzględniając wszelkie preferencje i upodobania.

 Prywatnie mama Lenki  Olka i Marcela pasjonatka gotowania i zdrowego stylu życia. 

 „Uważam, że kluczem do pełnego zdrowia i szczupłej sylwetki jest właściwe odżywianie (70%) i aktywny tryb życia (30%).

Udowadniam, że zdrowe jedzenie to smaczne jedzenie.”

Usługi:

 

I wizyta (1 os. – 60-75 minut ; 2 os. ok 90 minut)

Konsultacja żywieniowa z analizą składu ciała + ZALECENIA

(1os. – 250zł, 2os. – 350zł)

Celem pierwszej konsultacji jest wzajemne zapoznanie się, poznanie przyczyny Twojego pojawienia się w gabinecie. W trakcie konsultacji zostanie zebrany dokładny wywiad żywieniowy- na podstawie dzienniczka żywieniowego, wywiad zdrowotny oraz wykonamy POMIAR składu ciała. Razem ustalimy cel współpracy – wstępna edukacja Pacjenta, przekażę Ci wszelkie wskazówki do modyfikacji dotychczasowego sposobu odżywiania się, które otrzymasz w formie zaleceń

Indywidualny PLAN żywieniowy (przesłany mailowo na adres Pacjenta) *opracowany 7 dniowy Plan żywieniowy + dodatkowe materiały lista zakupów / tabela zamienników produktowych, zalecenia  żywieniowe itp.

(1os. – 300zł, 2os. – 450zł)

Twój Program Zdrowotny zostanie ułożony po konsultacji na podstawie zebranych w jej trakcie informacji o preferencjach smakowych, stanie zdrowia, aktywności, wynikach badań. Otrzymasz zalecenia żywieniowe w danej jednostce chorobowej

Wizyta kontrolna (1 os. 30-40minut ; 2 os. ok 75 minut) – badanie składu ciała + omówienie wyników + analiza postępu

(1os. – 150zł, 2os. – 250zł)

Wizyta, na której omówimy emocje związane z procesem modyfikacji nawyków żywieniowych, efekty programu żywieniowego, odpowiadam na pojawiające się pytania, rozwiewam wątpliwości, obalamy mity. Wspólnie omawiamy modyfikacje programu i ustalamy kolejne cele. (przesłanie 2 zbilansowanych dni lub 8 kolejnych przepisów w cenie wizyty)

Dodatkowa modyfikacja na wizycie kontrolnej  (na życzenie pacjenta) – nowy 7 dniowy zbilansowany Plan żywieniowy 200zł

Badanie składu ciała (bez wizyty) 1 os-15 minut + omówienie 60zł